Министърът на туризма Николина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на

...
Министърът на туризма Николина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на
Коментари Харесай

Министър Ангелкова откри българския щанд на изложението WTM в Лондон

Министърът на туризма Николина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979... към профила откри българския народен щанд на интернационалното туристическо ревю WTM в Лондон – най-голямото в света за експерти.

На борсата, която се организира от 6 до 8 ноември 2017 година, се чака да участват над 70 министри с сектор туризъм от разнообразни страни, оповестиха от пресцентъра на министерството на туризма. България се показва в английската столица с народен щанд от съвсем 300 кв. м., в който се включват 16 туристически компании и общини от страната. Те разкриват капацитета й като целогодишна дестинация с акцент върху културно-историческия, морския, балнео- и СПА, зимния и ски туризма. В цялостната визия за страната са показани и други форми на профилирани услуги – еко- и селски, винен и гурме, конгресен и събитиен, голф, ловджийски, авантюристичен туризъм.

Посетителите демонстрират мощен интерес към щанда на България. Сред главните атракции на него е 3D цифровият корнер, който е взаимна самодейност за поощряване на културния туризъм сред студентите от Русенския университет и Министерството на туризма. Принтерът възпроизвежда миниатюри на известни туристически забележителности у нас, които могат да се получат на място. Сред тях са фамозни замъци, манастири и църкви, монументи, естествени явления. „ Проектът към този момент работи и е сполучлив резултат от нашето съдействие с академичната общественост, той образно разкрива част от голямото културно завещание на страната ни “, акцентира министър Ангелкова.

В рамките на ревюто се показва и интернет платформата с мобилно приложение I love Bulgaria, която е част от проекта за цифровизация на маркетинговата и рекламната политика на министерството. Разработката, която започва предходната година, обгръща 100-те национални туристически обекта и нови забележителности от редица общини по Черноморското крайбрежие и вътрешността на страната. След сканиране на QR кода им посетителят се „ озовава “ измежду неповторими за екскурзианта направления.

На щанда е инсталиран и тъч скрийн с достъп до формалния туристически портал на България, посредством който посетителите могат получат нагледна информация за съответно място или забележителност. Те могат да употребяват VR очила, с цел да добият действителна визия за обектите с панорамно изображение, а също и да получат дребен сувенир.

Сред любопитните атракции на българския щанд е достоверен стан, на който се тъкат фамозните чипровски килими – международно културно завещание под закрилата на ЮНЕСКО. Всеки клиент може да седне на по-малък стан, с цел да опита да подреди самичък шарките им. Всеки ден се организират и дегустации на защити български виновност и кулинарни специалитети, а на финала на ревюто към щанда ще се вихрят обичайни български национални танци.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР