Министърът на туризма Николина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на

...
Министърът на туризма Николина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на
Коментари Харесай

Ангелкова се надява сезон 2018 да бъде изключително успешен

Министърът на туризма Николина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979... към профила разиска през днешния ден на работна среща в Банско с представители на държавната и локалната власт, на институциите и контролните органи и на туристическия отрасъл и бизнеса в пиринския курорт готовността за идния зимен туристически сезон.

Миналият зимен сезон беше извънредно сполучлив, съвсем 1 400 000 задгранични туристи посетиха страната и бе маркиран растеж от над 19.6 %, сподели министър Ангелкова. Нашата цел е и през тазгодишния зимен туристически сезон да се реализира растеж сред пет и 10 %, каквато е най-ранната прогноза все още, уточни тя. Очаква се главно да има туристи от прилежащите страни - Гърция, Турция, Сърбия, Македония, Румъния, както и растеж на туристите от Англия, Белгия, Австрия, Италия.

За свършеното преди началото на новия зимен сезон и най-важните идни задания осведомиха кметът на община Банско Георги Икономов, регионалният шеф на Благоевград Бисер Михайлов, ръководителят на Комисията за отбрана на потребителите /КЗП/ Димитър Маргаритов, ръководители на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи, на Областната дирекция по сигурност на храните, на Регионалната здравна ревизия, Регионалната дирекция "Пожарна сигурност и отбрана на популацията ", Областното пътно ръководство, Планинската избавителна работа при БЧК, сдружение "Юлен " - концесионер са скизона "Банско. Представителите на туристическия отрасъл засегнаха също значими проблеми, измежду които е и битката със сивия бранш в областта на туризма и туристическите услуги.

Пред публицисти Николина Ангелкова разяснява, че е обнадеждена от чутото по време на срещата в Банско. По време на предишния зимен сезон се следи понижение на нарушаванията - това сочат констатациите от инспекциите и на КЗП, и на Агенцията по сигурност на храните. Според министър Ангелкова е значимо, че контролните органи са основали организация и имат подготвеност за ефикасна работа и през идния зимен сезон, който в Банско публично ще бъде открит на 16 декември. Отново ще има взаимни патрули на български с румънски и с гръцки служители на реда. Допълнително в Банско ще бъдат командировани за сезона 40 служители на реда, както и чиновници на другите контролни органи при нужда, ще има изнесени приемни и на КЗП. Важно е също, уточни министър Ангелкова, че откакто бъдат гласувани измененията във импортирания законопроект за изменение на Закона за туризма, ще бъде основано и профилирано звено за административен надзор по въпросите на туризма, към Министерството на туризма. Тя се надява звеното да проработи още през март-април идната година.

Министър Ангелкова означи със страдание, че още веднъж и за този сезон ще остане неуреден казусът с опашките пред кабинковия въжен превоз за скизоната в Банско. Причината, изясни тя, е обжалването на Плана за ръководство на Националния парк "Пирин ", което е спънка преди произнасянето на съда да се осъществят каквито и да било капиталови планове, в това число и за създаване на нов въжен превоз. Ангелкова напомни, че Министерството на туризма със съдействието на общинската администрация, на кмета и на туристическия отрасъл в Банско е основало през предходната година работна група за планински туризъм. Тя е приела оферти, които ще намерят място в предстоящи бъдещи промени в Закона за туризма. Те плануват облекчено създаване на скиписти и уреди, изключително, когато се приказва за такива курорти като Банско, Боровец, Пампорово, Витоша, означи министър Ангелкова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР