Министърът на туризма Николина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на

...
Министърът на туризма Николина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на
Коментари Харесай

Ангелкова проведе работна среща в Мадрид с Хуан Хесус Гарсия

Министърът на туризма Николина Ангелкова  Николина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979 година Възпитаник е на Harvard организира работна среща с Хуан Хесус Гарсия, шеф „ Правителствени връзки в Европа “ в световната резервационна система „ Амадеус Груп “. Двамата разговаряха в границите на 40-ото интернационално туристическо ревю FITUR, което се организира в испанската столица.

Появата на нови цифрови бизнес модели оказва въздействие върху туристическата промишленост, означи българският министър. Тя показа пред събеседника си опциите на внедрената у нас Електронната система за туристическа информация (ЕСТИ), която започва през 2019 година и свързва в действително време и по предпазени канали осведомителните регистри на хотелите с Министерството на туризма, Национална агенция за приходите, Министерство на вътрешните работи и общините. Министър Ангелкова разясни още, че Министерството на туризма е първата държавна администрация, която вкара електронни административни услуги с лицево различаване, които са налични 24 часа в денонощието.

Ангелкова откри българския щанд на интернационално ревю в Мадрид

Обсъдени бяха опциите за съдействие в региона на дигитализацията, което да подкрепи развиването на бранша. Министър Ангелкова насочи покана към господин Гарсия за присъединяване във второто издание на интернационалния конгрес за устойчиви вложения в туризма. Събитието ще се състои от 21 до 23 май тази година в черноморския курорт Слънчев бряг, а тематиката ще бъде обвързвана с поощряване на капиталовите благоприятни условия за резистентен туризъм в района и в Югоизточна Европа.
Хуан Гарсия поздрави страната ни, отбелязвайки отличните резултати, реализирани в региона на туризма и открои капацитета на България за развиване на бранша.

В Мадрид министър Ангелкова беседва и с Карлос Гаридо, ръководител на Испанската конфедерация на туристическите организации. Тя цитира данни, съгласно които през интервала януари-ноември 2019 година близо 85 хиляди испански туристи са посетили България и съобщи увереността си, че тази цифра може да бъде надградена.

Двамата дискутираха опция за сключване на съглашение за съдействие сред Министерството на туризма и организацията на туристическите организации в Испания, което би задълбочило партньорството сред двете страни и бизнеса.

От своя страна господин Гаридо поздрави министър Ангелкова за напъните, които поставя в областта на туризма и изрече удовлетвореността си от положителните връзки и партньорство сред България и Испания.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР