Министърът на туризма на България Николина Ангелкова и този на

...
Министърът на туризма на България Николина Ангелкова и този на
Коментари Харесай

България и Египет подписаха исторически меморандум за туризма

Министърът на туризма на България Николина Ангелкова и този на Арабска република Египет – доктор Рания Ал-Машат – подписаха историческо съглашение в Бургас. Двете дами дойдоха в града, с цел да завършват меморандума за съдействие в региона на туризма сред двете страни, с което да обменят опит във значимия стопански бранш и да насърчат развиването в бранша. На срещата, която се реализира на открити врата, участва и кметът на Бургас Димитър Николов, оповестява "Флагман ".

„ Това е затвърждаване на другарските връзки сред България и Египет. С този меморандум ще обменим опит в областта на туризма, който е един от най-важните браншове в двете страни. В момента обсъждаме и да изпълним побратимяване сред Бургас и историческия град Александрия. Убедена съм, че макар минималния брой на египетски туристи у нас в този момент, след няколко години това ще се промени “, съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова.

Споразумението ще спомогне за разкриване на нови работни места в двете страни. Това съобщи на собствен ред Рания Ал-Машат.

„ Туризмът е значим бранш в стопанските системи на двете страни. Ние ще създадем всичко допустимо да го подкрепяме. България и Египет са близки отдавна, а европейските туристи постоянно са били вани за нас “, добави министърът на туризма на Египет.

Кметът на Бургас Димитър Николов, който бе на срещата пък изясни, че е горделив, че Бургас е хазаин на подписването на това историческо съглашение.

„ Нашият град има най-развития туризъм по Южното Черноморие на България. Чудесно е, че имаме опция да обменим опит и процедура с сътрудниците от Египет. Важно е да се означи, че през октомври тук чакаме да дойде и галерия на фараона Тутанкамон, а легендите описват, че в Странджа е заровена египетска принцеса, което считам, че би се харесало на туристите от Египет, които желаят да посетят България ", сподели Николов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР