Министърът на туризма Марияна Николова е изпратила писмо до здравния

...
Министърът на туризма Марияна Николова е изпратила писмо до здравния
Коментари Харесай

Министърът на туризма възрази срещу задължителния PCR тест за влизане в България

Министърът на туризма Марияна Николова е изпратила писмо до здравния си сътрудник Костадин Ангелов с искане наложителният PCT тест за влизане в България да отпадне. Това заяви самата тя. Както е известно, здравният министър разпореди, от 29 януари, всички, които влизат в България, да дават отрицателен PCR тест. По последни данни страната ни сега е измежду дребното в Европейски Съюз, които не са в най-високата алена зона по степен на болест.

" С въвеждането на тестванията в последния миг и без огромно предупреждение, незабавно са почнали анулации за зимните курорти Банско, Боровец и Пампорово ", разяснява министър Николова пред Travelnews, като прибавя, че хотелиерите я предизвестяват за цялостен неуспех на зимния сезон. Най-много туристи сега се чакат от прилежащите страни Румъния, Сърбия и Северна Македония, които отстраниха към този момент PCR тестванията за влизане от България. 

От началото на зимния сезон Николова неколкократно повтаря, че ще работи за свободното и безкрайно прекосяване на границите сред прилежащите ни страни, с цел да се обезпечат туристи за зимните ни курорти.

Марияна Николова желае още отпадане на възбраната за проведени пътувания от 1 март, както и да стартират да се провеждат събития от тази дата с по-малък потенциал участници от 50%, както се планува да стартират работа заведенията за хранене.

По-рано сходна позиция зае и изпълнителния шеф на Националния ръб по туризъм, организация, чиито членове генерират над 20% от всички доходи в сектора у нас.

По думите  на ръководителят на борда Полина Карастоянова решението е следващият доста тежък удар върху българския туризъм, като главните посетители в зимните ни курорти са от прилежащите страни и условието за PCR-тест ще значи „ каската от анулации ” на направените резервации.

Вместо да се изискват PCR проби от борда предложиха на границите да се вършат бързи антигенни проби, както и в самите места за настаняване.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР