Министърът на туризма Илин Димитров да отмени схемата за поставянето

...
Министърът на туризма Илин Димитров да отмени схемата за поставянето
Коментари Харесай

Портних: Министърът на туризма да отмени схемата за бараките на Златни пясъци

Министърът на туризма Илин Димитров да анулира схемата за слагането на преместваемите обекти на Златни пясъци в целокупност. Този апел насочи пред медии кметът Иван Портних, съобщи кореспондент на Moreto.net.

“Призовавам го да поддържа публичния интерес и курорта да бъде освободен от бараките като се анулира въобще въпросната скица, с цел да няма тълкования ”, съобщи кметът и попита за какво би трябвало да има бараки в курорта, какво го постанова и способства ли наличието им за образа.
В Община Варна има изпратена скица за преместваеми обекти в курорта Златни пясъци, подписана от зам.-министър Ирена Георгиева през 2020 година, макар че по закон сходна заповед би трябвало да бъде подписана от министър. Това слага под въпрос законността на схемата.

„ Туристите идват за море, слънце и отмора, а не за битаци “, сподели Портних.
Последната утвърдена скица е работила от 2014 до 2019 година. Тогава Общината е издала позволения, тъй като е получила заричане " грозните бараки да се приведат в порядъчен тип " и да се редуцират, само че нищо от това не се е случило. През 2020 схемата получила ново утвърждение от министерството, само че не и от Община Варна. Местната администрация смята разполагането на обектите за изцяло нелегално и желае от РДНСК да се погрижи за премахването им.

Всички обекти в курорта на процедура от няколко години действат без позволение. ДНСК през това време си намират оправдания, с цел да не вземат ограничения, счита Портних.

Според общинската администрацията претекстът за отлагането по премахването на преместваеми обекти поради изчакване произнасянето на съда е безпочвен, тъй като няма сходно законово условие за отсрочване на деяние.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР