Министърът на туризма Христо Проданов проведе работна среща с посланика

...
Министърът на туризма Христо Проданов проведе работна среща с посланика
Коментари Харесай

Посланикът на Израел към министър Проданов: Имаме потенциал да разширим областите на сътрудничество

Министърът на туризма Христо Проданов организира работна среща с посланика на страната Израел, Н. Пр. Йорам Елрон. Двамата разискаха двустранните връзки сред Израел и България, както и методите за възстановяване на туристопотока сред двете страни.

Министърът съобщи пред посланика, че връзките ни са извънредно другарски и ще се радва тясното съдействие да продължи и отсега нататък. „ Надявам се това да е последната вълна от COVID-19, с цел да можем да се върнем към естествения ни метод на живот и свободното напредване “, посочи той.

От своя страна Н. Пр. Йорам Елрон напомни, че страната ни е извънредно известна дестинация измежду жителите на Израел и благодари на министър Проданов за това, че българското държавно управление отстрани рестриктивните мерки за влизане от Израел.

По думите му, непрестанно се усилва броят на израелските туристи, които идват в страната ни. „ България е стратегически сътрудник и имаме капацитет да разтеглим областите на съдействие “, бе безапелационен той.

Според него има място за развиване и на здравен и спа туризъм – туристически артикули, към които жителите на Израел също демонстрират интерес в последно време.

Министър Проданов и дипломат Елрон дискутираха и опцията за подписването на Меморандум за съгласие сред двете министерства на туризма.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР