Министърът на туризма Христо Проданов и посланикът на Република Грузия

...
Министърът на туризма Христо Проданов и посланикът на Република Грузия
Коментари Харесай

Министър Проданов и грузинският посланик обсъдиха възможността за създаване на директна самолетна линия между България и Грузия

Министърът на туризма Христо Проданов и посланикът на Република Грузия у нас Н.Пр. Тамуна Лилуашвили разискаха опцията за основаване на директна самолетна линия сред България и Грузия.

По време на диалога министър Проданов съобщи, че основаването на сходна авиолиния несъмнено ще усили капацитета за продан на туристи сред двете страни. „ Аз изцяло поддържам концепцията и бих направил всичко допустимо да се реализира, тъй като всяка една такава опция дава сериозна причина за възстановяване на взаимоотношенията сред България и Грузия, както и за увеличение на двустранния туристопоток “, посочи той.

Според Н.Пр. Тамуна Лилуашвили страните ни имат доста общи неща и сходна линия би подкрепила развиването на туристическия бранш. „ За мен е доста значимо българите да припознаят Грузия като туристическа дестинация, както и назад “, бе безапелационна тя. По думите ѝ Грузия е богата на естествени запаси и забележителности и в тази връзка се поставят голям брой старания за рекламирането им пред българските жители.

Министър Проданов и посланика дискутираха и опциите за реализиране на журналистически турове в двете страни, както и бъдещи взаимни хрумвания и начинания.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР