Министърът на туризма д-р участва в част от официалните събития,

...
Министърът на туризма д-р участва в част от официалните събития,
Коментари Харесай

Министър Димитров участва в отбелязването на 80 години от спасяването на българските евреи

Министърът на туризма доктор взе участие в част от формалните събития, с които бе маркирана една паметна годишнина – 80 години от спасяването на българските евреи, оповестяват от пресцентъра на Министерство на туризма.

Той взе участие в откриването на документална галерия в Националната библиотека " Св. Св. Кирил и Методий " и сервира цветя пред паметните плочи на спасителите на българските евреи до храм „ Св. София “ по време на тържествена гала по полагане на венци и цветя в символ на благодарност.

В деянията, отдадени на годишнината, участваха президентът на Република България Румен Радев, вицепрезидентът Илияна Йотова, министър-председателят Гълъб Донев и министри от служебния кабинет, Симеон Сакскобургготски, представители на Българската православна черква, организации на български евреи, дипломати и жители.



Експозицията в Националната библиотека " Св. Св. Кирил и Методий " демонстрира фотоси и скъпи документи от фонда ѝ, ръкописи, старопечатни и редки книги, както и премиите, с които посмъртно е почетен цар Борис III от интернационалните еврейски организации.



Почетен посетител на събитието беше известният историк и държавник в Израел проф. Михаел Бар-Зоар. Той и фамилията му са измежду хилядите български евреи, избавени от нацистките лагери на гибелта по време на Втората международна война.

" България е била добра към нас, обичам България. Добре, че по български има две думи за Родина – Родина и Отечество. Така че ги имаме и двете, от двете страни, " съобщи професорът в затрогващите си думи към присъстващите посетители в Националната библиотека.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР