Министърът на туризма д-р Илин Димитров проведе работна среща с

...
Министърът на туризма д-р Илин Димитров проведе работна среща с
Коментари Харесай

Илин Димитров: София привлича туристи и ръстът е съпоставим с този на Истанбул

Министърът на туризма доктор Илин Димитров организира работна среща с кмета на София Йорданка Фандъкова и с новия шеф на Общинско дружество “Туризъм ” към Столична община Людмил Пелов по време на ревюто Ваканция и СПА ЕКСПО 2023.

На срещата участва и заместник-кметът на Столична община по направление „ Европейски политики, интернационална активност и туризъм “ Ирина Савина, оповестиха от Министерството на туризма.

„ Очакваме над 30 министри на туризма, това е неповторим късмет да покажем освен София, само че и България в най-хубава светлина, с цел да притеглим още повече туристи ”, акцентира министър Илин Димитров.

Той посочи, че градовете се възвръщат доста по-бързо от курортите след пандемичните години поради положителните стратегии със събития. „ София притегля още веднъж туристи и растежът е сравним с този на Истанбул “, разгласи министърът.

Сред тематиките на диалог бяха опциите за реклама и по-добра транспортна съгласуваност на столицата за повече визити на непознати туристи. Акцент беше подложен върху идното посещаване в България на над 300 инфлуенсъри от Германия, Турция, Румъния и Полша, които ще имат опция да се срещнат и с туристически направления в столицата.

Министър Димитров и кметът Фандъкова се договориха екипите на двете институции да работят взаимно по идни начинания и благоприятни условия за привличане на повече туристи и задържането им за по-дълъг интервал в столицата.

Следвайте ни във,и
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР