Министърът на туризма д-р Илин Димитров проведе работна среща с

...
Министърът на туризма д-р Илин Димитров проведе работна среща с
Коментари Харесай

Министър Димитров и ректорът на УНСС ще си сътрудничат в проекта за единна дигитална карта на България

Министърът на туризма доктор Илин Димитров организира работна среща с ректора на Университета за национално и международно стопанство (УНСС) проф. Димитър Димитров, с цел да обсъдят опциите за съдействие при правенето на единна цифрова карта на България.

„ Когато създадем един мегапроект, построен на модулен принцип, ще имаме опцията да приобщаваме разнообразни планове, хрумвания и присъединяване на разнообразни институции – освен в областта на туристическия бизнес, само че и от университетските среди, медии, общини, да включваме най-различни начинания като фестивали, да вземем за пример, “ акцентира министър Димитров. Той предложи на проф. Димитров опцията и студенти да се включат в работата по основаването на картата.

Ректорът на УНСС проф. Димитров означи, че концепцията съответствува в посоката, в която работи и университетът от години, създавайки плана „ Чудесата на България - цифрови направления “. Той изрази подготвеност този новаторски интелектуален артикул също да бъде привързан към бъдещия електронен гид на България и насочи покана към министъра за бъдеща работна среща с присъединяване на общините и тяхната организация - НСОРБ.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР