Министърът на туризма д-р Илин Димитров и председателят на Националния

...
Министърът на туризма д-р Илин Димитров и председателят на Националния
Коментари Харесай

Министерство на туризма и НСИ ще работят заедно за отчитане на капацитета на местата за настаняване

Министърът на туризма доктор Илин Димитров и ръководителят на Националния статистически институт доцент доктор Атанас Атанасов се срещнаха, с цел да обсъдят съдействието сред двете институции при отчитането и измерването на резултата от туристическата услуга у нас. На срещата участваха и специалисти от министерството и Национален статистически институт.

 

Министър Димитров и доцент Атанасов се договориха за основаването на работна група сред Национален статистически институт и Министерство на туризма, която да стартира взаимна работа в посока уеднаквяване на методиката за отчитане на функциониращия потенциал на категоризираните места за настаняване.

 

От страна на Министерството на туризма в диалозите се включи Мая Никовска – шеф на дирекция „ Туристическа политика “, а от Национален статистически институт – Цветана Миткова – държавен специалист в Национален статистически институт, отдел „ Статистика на туризма и бизнес наблюдения “.

 

На срещата беше разисквано подобряването на функционалностите на Националния туристически указател за задачите на Единната система за туристическа информация (ЕСТИ). Обмисля се това да стане посредством реинженеринг на системите и основаване на интеграционен модул сред ЕСТИ и осведомителната система на Национален статистически институт, за може двете институции да бъдат оптимално потребни една на друга при обмена на данни.

 

Идеята е да се уеднаквят методология и принадлежности, с цел да може по-прецизно да се мери резултатът на туристическата услуга. Конкретно беше коментирано уеднаквяването на методологията за отчитане броя на леглата и нощувките, както и на броя на местата за настаняване.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР