Министърът на труда на Чехия Яна Малачова, вярвайки, че микрофонът

...
Министърът на труда на Чехия Яна Малачова, вярвайки, че микрофонът
Коментари Харесай

Чешки министър нарече премиера Бабиш дебил

Министърът на труда на Чехия Яна Малачова, вярвайки, че микрофонът е изключен, сподели в края на изявление за чешката телевизия, че министър-председателят Андрей Бабиш е основал „ бардак “ в страната и го назова дебил, предава РИА Новости.

„ Това е бардак, който този Бабиш направи. И в този момент би трябвало всички да го отнесем. Той е дебил, извинете, извинете “, сподели Малачова.

През последните седмици водачите на опозиционната партия подлагаха на критика остро държавното управление и персонално премиера за неточности в битката против ковид.

Така до последния миг Бабиш отхвърляше нуждата от носене на маски и не искаше да афишира изключително състояние, макар че освен опозицията, само че и Министерството на здравеопазването и някои членове на кабинета го желаеха.

Много политици упрекват премиера в безредно взимане на решения - това дезорганизира популацията и визира отношението му към ограниченията, подхванати от държавното управление, настояват опозиционерите, предава "Фокус ".

Според новия министър на опазването на здравето Роман Притула, забавянето на въвеждането на строги карантинни ограничения през август е довело до обстоятелството, че Чешката република стана един от водачите в растежа на заболеваемостта на 100 хиляди души. Миналата седмица страната сложи връх за дневен приръст - 11 105 случая, а на 18 октомври общият брой на инфектираните надвиши 100 хиляди.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР