Министърът на труда и социалната политика в Чехия подаде оставка

...
Министърът на труда и социалната политика в Чехия подаде оставка
Коментари Харесай

Социалният министър на Чехия подаде оставка, изплагиатствал дипломната си работа

Министърът на труда и обществената политика в Чехия подаде оставка поради обвинявания в плагиатство. По този метод Петр Крчал стана вторият член на новото държавно управление, който подава оставка след сходни обвинявания единствено в границите на 7 дни, съобщи АП.

Петр Крчал постави клетва на 27 юни дружно с останалата част от съдружното държавно управление, водено от министър-председателя Андрей Бабиш , което цели да постави завършек на интервала на политическа неустойчивост в Чехия след парламентарните избори от месец октомври предходната година.

 Президентът на Чехия назначи второто държавно управление на премиера Андрей Бабиш
Президентът на Чехия назначи второто държавно управление на премиера Андрей Бабиш

Ще се нуждае от поддръжката на Комунистическата партия

По-рано през днешния ден Крчал е подал оставката си, откакто той беше упрекнат в това, че е изплагиатствал огромна част от своята дипломна работа за приемане на образователно-квалификационна степен " бакалавър " през 2007 година.

В Университета " Томас Бата " , намиращ се в източния град Злин, където Крчал е следвал " бакалавър ", към този момент тече следствие по случая.

Припомняме, предходната седмица правосъдният министър на страната Татяна Мала подаде оставка , откакто беше упрекната, че е плагиатствала разнообразни елементи от две дисертации в два чешки университета.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР