Министърът на труда и социалната политика се срещна с временно

...
Министърът на труда и социалната политика се срещна с временно
Коментари Харесай

Министър Гьоков се срещна с временния посланик на Либия


Министърът на труда и обществената политика се срещна с краткотрайно ръководещия Посолството на Държавата Либия в София Мофтах Дрени. Двамата разискаха опциите за задълбочаване на двустранните връзки в региона на труда и обществената политика посредством сключване на Спогодба за съдействие в региона на общественото обезпечаване и подготовката на фрагменти, оповестиха от пресцентъра на общественото ведомство.

Една от задачите на сходен документ ще е да се регламентира, че интервалите, през които българи са работили и са се осигурявали в Либия, ще се признават за застрахователен стаж за пенсия. Същите права се плануват и за либийските жители, работещи у нас. Министър Гьоков и дипломат Дрени показаха убеденост, че по този метод ще се удовлетворят ползите на хилядите жители, които са полагали труд в двете страни. В диалога взе участие и Анастас Терзобалиев, консултант по връзките с Близкия Изток и арабските страни.

Министър Гьоков и дипломат Дрени се договориха България и Либия да обменят опит на експертно равнище в областта на трудовото законодателство и в региона на здравословните условия на труд. Обсъдена беше и опцията либийски жители да се образоват в Българо-германския център за професионално образование към Министерството на труда и обществената политика.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР