Министърът на труда и социалната политика Бисер Петков се срещна

...
Министърът на труда и социалната политика Бисер Петков се срещна
Коментари Харесай

Министър Петков се срещна с ръководството на фондация АЛПЕ Ахондроплазия

Министърът на труда и обществената политика Бисер Петков се срещна с представители на интернационалната Фондация АЛПЕ Ахондроплазия и българската организация Малки български хора, оповестиха от пресцентъра на МТСП.

По време на диалога бяха обменени хрумвания, положителни практики и начинания за съдействие за поддръжка на хора, страдащи от ахондроплазия. Заболяването води до нарушение на растежа на костите и е най-честата причина за закъснение в растежа - нанизъм. Акцент по време на срещата беше подложен и върху опциите за обезпечаване на налична среда и подобаващи условия в учебно заведение за деца с такова заболяване.

Координаторът на Фондация АЛПЕ Ахондроплазия Кармен Алонсо даде висока оценка на активността на Министерството на труда и обществената политика за обезпечаването на условия за обществено приобщаване и равностойно присъединяване на хората с невисок растеж в публичния живот в България. Като образец в тази посока беше даден Центърът за обществена рехабилитация и интеграция на дребните хора в София, който е основан и оборудван с финансовата поддръжка на оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси “.

Социалното приобщаване на хората с увреждания е във фокуса на Министерството на труда и обществената политика и държавното управление. През актуалната година средствата за тази политика се усилиха със 150 млн. лева, което дава опция те да получават доста по-висока финансова поддръжка, сподели министър Петков. Той показа измененията в законодателството в обществената сфера, с които се обезпечават условия да се осъществят по-целенасочени и ефикасни ограничения за обезпечаването на претовареност, налична среда и обществено включване на хората с увреждания.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР