Министърът на труда и социалната политика Бисер Петков се срещна

...
Министърът на труда и социалната политика Бисер Петков се срещна
Коментари Харесай

Бисер Петков се срещна с посланика на Иран

Министърът на труда и обществената политика Бисер Петков се срещна с посланика на Ислямска република Иран у нас Н.Пр. Сейед Мохаммад Джавад Расули. Министър Петков поздрави господин Расули с встъпването му като дипломат в Република България и му пожела цялостен и сполучлив мандат. По време на диалога двамата разискаха тематики от общ интерес и начертаха пътищата за задълбочаване на партньорството сред двете страни в бъдеще.

Министър Петков и Н.Пр. Сейед Мохаммад Джавад Расули дискутираха опциите за развиване и съдействие в обществената сфера посредством потребление на капацитета на двустранните търговско-икономически връзки. Те оцениха високо работата на Смесената българо-иранска комисия за икономическо и научно-техническо съдействие. Министър Петков акцентира, че идното осъществяване на 19-тата двустранна сесия е значима стъпка в тази посока и подобаващ конгрес, където могат да се дискутират въпроси от съвместен интерес.

Акцент по време на диалога беше подложен и върху провокациите пред пазара на труда, дефицита на фрагменти и опцията за замяна на квалифицирана работна ръка. Министър Петков срещна посланика на Иран с политиката на държавното управление за водене на договаряния и сключване на двустранни спогодби за трудова миграция и трудова подвижност. От своя страна Н.Пр. Сейед Мохаммад Джавад Расули акцентира смисъла на дългогодишните положителни връзки сред двете страни. Той насочи покана към министър Петков да посети Ислямска република Иран и да се срещне с новия министър на кооперативите, труда и обществената политика Мохамед Шариатмодари.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР