Министърът на труда и социалната политика Бисер Петков пристигна в

...
Министърът на труда и социалната политика Бисер Петков пристигна в
Коментари Харесай

Министър Петков: Поздравявам кмета за качественото управление на социалните услуги в Благоевград

Министърът на труда и обществената политика Бисер Петков дойде в Благоевград, с цел да се увери в качеството на предоставяните обществени услуги на локално равнище. Той, дружно с кмета доктор Атанас Камбитов, изпълнителния шеф на Агенцията за обществено подкрепяне Румяна Петкова и Виктория Харалампиева,  вр.и.д.на РД " Социално подкрепяне в Благоевград “, посетиха Център за настаняване от фамилен вид в квартал " Струмско “. Непосредствено по-късно беше извършена и работна среща в кабинета на кмета, на която участва и регионалният шеф Бисер Михайлов.

Министър Петков оцени високо работата на Община Благоевград, в лицето на доктор Камбитов, в посока развиване и реализиране на резистентност в обществената сфера.

" Лично се убедих в грижата, която чиновниците на услугата поставят за хората в затруднено състояние. Поздравявам кмета за качественото ръководство на обществените услуги в Благоевград. Политиката на Общината е доста обществена. Благодаря на кмета, че към средствата, които страната отпуска за  делегирани държавни действия, Общината добавя и с такива от Бюджета, за обезпечаване на резистентност “, разяснява Бисер Петков.

По време на срещата в Благоевград бе коментирана и тематиката за възнагражденията на обществените чиновници. Кметът Камбитов акцентира, че за нелекия труд, те заслужават съответно възнаграждение.

  " Трудът на обществените служащи е доста виновен. Именно  по тази причина се постанова Общините, включително и Община Благоевград, да дофинансират тези действия. Заплащането би трябвало да е съответно, тъй като изискванията са доста тежки, а част от потребителите са с доста характерни потребности “, акцентира доктор Камбитов.

В рамките на визитата на обществения министър беше коментирано и построяването на обществените жилища в IV микрорайон, бяха наранени и тематики, свързани с план " Работа, който се финансира по Програма " Развитие на човешките запаси “.В постройката на Община Благоевград бе извършена и среща със обществените структури на регионално равнище, на която участва и зам.-кметът по просвета и филантропични действия Христина Шопова.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР