Министърът на труда и социалната политика Бисер Петков Бисер Петков

...
Министърът на труда и социалната политика Бисер Петков Бисер Петков
Коментари Харесай

Обсъждат устойчиво финансиране за личен асистент

Министърът на труда и обществената политика Бисер Петков Бисер Петков е министър на труда и обществената политика. Роден е на 6... към профила и неговият екип се срещнаха с управлението на Националното съдружие на общините в България. По време на диалога двете страни идентифицираха тематики от съвместен интерес, по които съдействието им ще продължи. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на труда и обществената политика.

Обсъдена беше подготовката на Закон за обществените услуги, чиято идея към този момент е оповестена за публично разискване. Основната цел на нормативния акт е да се усъвършенства качеството и организацията в даването на обществени услуги, с цел да се реализира по-доброто им вземане предвид със спецификите на локалните потребности. Разчитам да обединим напъните си, с цел да можем да отговорим на огромните публични упования в тази област, сподели министър Бисер Петков.

Ръководствата на Министерството на труда и обществената политика и Сдружението на общините разискаха още опциите за стабилно финансиране и развиване на обществени услуги за поддръжка в домашна среда като персонален, обществен и домакински помощник. Сред акцентите в диалога бяха и разновидностите за надграждане и разширение на дейностите на домашния и обществения патронаж.

Обсъдени бяха и опциите за поддръжка с еврофинансиране за основаване на интегрирани здравни и обществени услуги от общините, както и ролята на локалните управляващи за осъществяването на обновения проект за деинституционализация на грижата за деца.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР