Министърът на транспорта я хвали във фейсбук, кани се да

...
Министърът на транспорта я хвали във фейсбук, кани се да
Коментари Харесай

Коя е легендата на БДЖ леля Керка, заради която министър Събев е готов да се качи на влака

Министърът на превоза я хвали във фейсбук, кани се да пътува с трен до Бургас поради нея

Вечно усмихнатата Керка Ченешева от Карнобат стана звезда във филм на БДЖ, който през днешния ден бе споделен от транспортния министър Николай Събев. Доскорошният необут на „ Еконт “ очевидно бе удивен от видеото и се закани скоро да пътува до Бургас – с бързия трен от София, написа Флагман.

Керка се появява в 50-ата секунда на видеото по метода, който са я виждали хиляди пасажери  - със служебната униформа и стоп палка в ръка.

Тя е живата легенда на железницата. Помни градежа на гарата, почнала е работа през далечната 1984 година от най-ниското равнище – „ вагон-описвач “, с цел да доближи през днешния ден до „ началник на придвижването “. Тя пробива в една типично мъжка специалност с доста труд. Преминала е редица курсове за преквалификация и напълно скоро ще стане щастлива пенсионерка.

Само като се запъти към перона и влакът стопира преди тя да е вдигнала палката.



Както тя самата споделя фамилията й се оказва генетично обвързвано с железницата. Дядо й работил в товарна гара, а в този момент и двамата й синове също са в БДЖ – единият е ватман, а огромният е постови.

Вижте повече във видеото:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР