Министърът на транспорта Николай Събев отрече пред информацията, че бившият

...
Министърът на транспорта Николай Събев отрече пред информацията, че бившият
Коментари Харесай

Николай Събев отрече, че бивш зам.-министър, обвиняван в измама, пак ще заеме поста

Министърът на превоза Николай Събев отхвърли пред информацията, че някогашният заместник-министър на същото ведомство в кабинета " Борисов 3 " Ангел Попов се връща на поста.

Малко по-рано от неправителствената организация Европейски Транспортен Клъстер разпространиха имейл до медиите, в който се споделя, че Попов е бил назначен още веднъж в министерството.
Граждани пробваха да " арестуват " заместник-транспортния министър Ангел Попов
Граждани нахлуха в постройката на Министерството на превоза, осведомителните технологии и известията (МТИТС), с цел да създадат гражданск...
Прочети повече
" Скандалните назначения в Министерство на превоза са факт. За консултант на министър Николай Събев е назначен някогашният заместник-министър в министерството от квотата на обединените патриоти – Ангел Попов ", се споделя в известието.

В него се напомня, че през 2018 година против Попов беше формирано дело за корупция. Според прокуратурата през 2012 година, Попов е измамил притежател на транспортна компания, че против 8 000 евро чиновници от транспортното министерство ще уредят компанията му да получи четири разрешителни за транспорт на товари.

Делото обаче завърши с оправдателна присъда година след започване му.

В последна сметка, информацията, разгласена от НПО-то, че Попов се връща във ведомството, беше изрично отречена от министъра.

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР