Министърът на транспорта избягал от въпросите за назначението на народен

...
Министърът на транспорта избягал от въпросите за назначението на народен
Коментари Харесай

Твърдение на „Възраждане“: Хванахме „Продължаваме промяната“ в лъжа

Министърът на превоза избягал от въпросите за назначението на депутат от „ Продължаваме промяната “
За повторно Министърът на превоза не се яви на парламентарен надзор, на който инж. Николай Дренчев от „ Възраждане “ имаше желание да зададе въпрос по отношение на назначението на депутат от „ Продължаваме промяната “ за Директор на Дирекция „ Летателни стандарти “.

Това оповестиха от пресцентъра на партията.

Вчера на брифинг в Народното събрание „ Възраждане “ показа информация,  съгласно която Георги Гвоздейков, който на 13 декември 2021 година се закле като депутат от „ Продължаваме промяната “ в 47-то Народно заседание, през март 2022 година се е явил на конкурс за гореспоменатата служба и го е спечелил.

Според информация от източници на „ Възраждане “ в границите на един ден той е бил назначен на съответната служба до момента в който е депутат, след което стартира да употребява неплатен отпуск, с цел да резервира мястото си като шеф,  до момента в който е депутат.

Това се удостоверява от обстоятелството, че към днешна дата няма човек, който да извършва тази служба в Дирекцията. Не е назначен и вторият класиран в състезанието.

От приложените към актуалното известие документи, които са налични в деловодната система на Групово дело ГВА е видно, че Гвоздейков преди да стане депутат е бил чиновник на Дирекцията, заемащ длъжността контрольор. Наличен е отчет, прибавен към сегашния текст, написан от директния му началник, че лицето не покрива нужните условия за длъжността. Въпреки това депутатът на „ Продължаваме промяната “ е назначен и му е направена самостоятелна стратегия, по която ще придобие нужните умения, с цел да заема по-ниската служба - контрольор през 2023 година

През март 2022 година още веднъж без да има нужните умения за най-ниското равнище – контрольор, депутатът от „ Продължаваме промяната “ се явява на конкурс за Директор на Дирекция и го печели.

„ Възраждане “ направи нужните запитвания, с цел да удостовери с документи и последното му предопределение.

Заради сходни практики Европейска организация по авиационна сигурност може да ограничи или да отнеме правата на  Групово дело ГВА за контрол над българската авиационна промишленост. Това би означавало, че България се лишава от правото сама да управлява и управлява личната си гражданска авиация и тази активност има възможност да бъде трансферирана към Атина, Букурещ или други.

„ Очевидно е, че „ Продължаваме промяната “, които по време на предизборната си акция интензивно пропагандираха битка с корупцията и преустановяването на сходни назначения, през днешния ден ги практикуват. При даването на информация за това пред обществеността,  посредством всеобщите медии „ Продължаваме промяната “ отрече  посредством неистини и операции. От партията показаха трудовата брошура на Гвоздейков. Не единствено експертите по „ Трудово право “, само че и всички български жители, които упражняват активност по трудов контракт знаят, че по закон работодателят не е длъжен да съхранява трудовата брошура на служителя. Реално депутатът от „ Продължаваме промяната “ все още упражнява активност като депутат и напълно разумно е трудовата му брошура да не е постъпила към момента в администрацията на  (ГД ГВА). Това обаче въобще не му пречи да заема служба, за която не е кадърен, и да попречва заемането ѝ от човек с нужните умения “, пишат „ Възраждане “.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР