Министърът на транспорта и съобщенията подписа решение за преобразуване и

...
Министърът на транспорта и съобщенията подписа решение за преобразуване и
Коментари Харесай

Поредна реформа в БДЖ - сляха в едно пътническите и товарните превози

Министърът на превоза и известията подписа решение за превръщане и утвърди контракта за основаване на „ Национална компания Български държавни железници “ ЕАД.

Преобразуването се осъществя посредством вливане на „ БДЖ-Пътнически транспорти “ ЕООД и на „ БДЖ-Товарни транспорти “ ЕООД в „ Холдинг Български държавни железници “ ЕАД и неговото преименуване.

През февруари министър Николай Събев показа бъдещото преструктуриране, част от огромната смяна в транспортната система на България.

Новото сдружение ще усъвършенства бизнес и оперативните процеси посредством цялостна метаморфоза на оперативното обмисляне, ръководство и надзор на придвижването на пътническите и товарни влакове. Ефектите от преструктурирането са свързани с смяна на структурата и броя на администрацията в обединената компания, понижаване на разноските и на времето за пътешестване на дълги дистанции. Сред предстоящите резултати са повишение на стандарта на обслужване и обезпечаване на транспортна съгласуваност с европейската железопътна система. Това ще се отрази позитивно върху себестойността на предлаганата железопътна услуга за транспорт на пасажери и товари, ще увеличи нейното качество и ще я направи привлекателна за потребителите.

" Стъпките по излекуване на БДЖ, дружно с новите влакове, които МТС ще придобие по Плана за възобновяване и резистентност, ще върнат на българите удобството в железопътния превоз ", съобщи министър Николай Събев.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР