Министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков подписа днес договор

...
Министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков подписа днес договор
Коментари Харесай

Министърът на транспорта подписа договор за доставка на 9 електрически локомотива

Министърът на превоза и известията Георги Гвоздейков подписа през днешния ден контракт за доставка на 9 електрически маневрени локомотива, които ще бъдат закупени със средства по Плана за възобновяване и резистентност. Срокът за осъществяване на контракта е доникъде на 2026 година, а общата стойност на инвестицията е 10,5 млн. лв..

„ Новият преносим състав ще размени близо 50-годишните дизелови локомотиви, които сега се употребяват в депата “, уточни министър Гвоздейков след подписването на контракта.
Той добави, че планът ще понижи разноските за маневри и нездравословните излъчвания от тази активност, както и да обезпечи железопътния транспортьор със модерна и съвременна техника.

Министър Гвоздейков изясни, че новите локомотиви ще се употребяват в най-големите депа в страната и ще подобрят доста изискванията на труд на чиновниците. „ Локомотивите са от най-ново потомство и разрешават да бъдат оперирани отдалечено без да има ватман вътре в кабината “, посочи Гвоздейков.

Договорът включва още поддръжката им за период от 15 години и образование на личния състав. Изпълнител на дейностите е „ Експрес Сервиз “ ООД.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР