Министърът на транспорта Георги Тодоров освободи от длъжност Григори Григоров,

...
Министърът на транспорта Георги Тодоров освободи от длъжност Григори Григоров,
Коментари Харесай

Освободиха Григори Григоров и Никола Василев от БДЖ

Министърът на превоза Георги Тодоров освободи от служба Григори Григоров, ръководител на Съвета на шефовете и Никола Василев, изпълнителен шеф на „ Холдинг БДЖ “, съобщи БГНЕС.

Мотивите за освобождението са влошаващите се индикатори на експлоатационната активност на сдружението спрямо 2020 година

От началото на годината има 71 333 минути закъснения на общо 4710 влака в пътническите транспорти. Посочва се още, че влошеното положение на преносимия състав и неприятната организация на товарните транспорти са довели до отлив на товародавателите.

„ БДЖ-Пътнически транспорти “ ЕООД от години изпитва липса на изправен преносим състав, като в това време са забавени осъществяванията на ремонтните стратегии на мотрисни влакове и модернизацията на локомотиви. Също по този начин направената поръчка за доставката на 15 електрически локомотиви Siemens “Smаrtron” е в отклоняване на европейските условия за оперативна съгласуемост и националния проект за внедряване на системата за ръководство на влаковото придвижване.

Резултатите от назначените два одита във връзка с две извършени процедури по реда на Закон за обществените поръчки от „ БДЖ - Пътнически транспорти “ ЕООД, които са за ремонт на вагони и за защита, установяват нередности и административни нарушавания. Проверките на цялостната документите също по този начин регистрират съществуване на погрешни информации и голословни дейности за осъществяване на открити процедури, което се отнася до целесъобразността и прозрачността на извършените поръчки.

Отчитат се също занижена хигиена във влаковете, както и неспазване на минимални условия за качество, непогасени отговорности към Национална компания „ Железопътна инфраструктура “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР