Министърът на транспорта Георги Гвоздейков освободи борда на директорите на

...
Министърът на транспорта Георги Гвоздейков освободи борда на директорите на
Коментари Харесай

Освободиха шефовете на „Холдинг БДЖ“ – директор става Георги Друмев, който вече е бил на този пост

Министърът на превоза Георги Гвоздейков освободи борда на шефовете на „ Холдинг БДЖ “ и назначи нови хора в него.

Освободени са Атанас Атанасов, Владимир Дунчев, Валя Петрова. Предвижда се на лицата да бъдат изплатени компенсации за неспазен период на предупреждение, според договорите им за ръководство на сдружението.

Назначените са Георги Друмев, Димитър Михайлов и Юлия Варадинова-Милкова.

От своя страна на съвещание на новия ръб за негов ръководител е определена Юлия Варадинова-Милкова, а за изпълнителен шеф е назначен Георги Друмев.

Друмев към този момент е заемал длъжността, назначен беше по време на министър Георги Тодоров през юли 2021 година А до момента беше началник на БДЖ „ Товарни транспорти “. На негово място е назначен Християн Кръстев, който предходната година беше началник на сдружението.

Припомняме, че преди дни стана ясно и за рокада в АЕЦ „ Козлодуй “. Бившият народен представител от ГЕРБ Валентин Николов, който е и бивш зам.-министър на енергетиката в първия кабинет на Борисов, някогашен шеф на Българския енергиен холдинг и някогашен началник на атомната централа, още веднъж се връща там.

 

Това става с решение на борда на шефовете на АЕЦ „ Козлодуй “ от през днешния ден, с което се освобождава Георги Кирков и за шеф на централата е определен Валентин Николов. Той и досега е бил член на съвета на шефовете, по тази причина не е належащо решение на БЕХ, само че е имало решение на притежателя за назначението му за началник.

Николов удостовери пред „ 24 часа “ назначението си, само че посочи, че се чакат да измине тридневният период с цел да бъде вписан в Търговския указател, който изтича във вторник. Така че чака решението да е в действие от сряда.

 

24chasa.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР