Министърът на спорта Красен Кралев поздрави спортисти, треньори, ръководители и

...
Министърът на спорта Красен Кралев поздрави спортисти, треньори, ръководители и
Коментари Харесай

Кралев поздрави спортната общественост у нас за Деня на българския олимпиец

Министърът на спорта Красен Кралев поздрави спортисти, треньори, ръководители и другари на спорта във връзка днешния Международен олимпийски ден и Ден на българския олимпиец. " Уважаеми спортисти, треньори, ръководители и другари на спорта, за мен е наслаждение и чест да Ви поздравя във връзка Международния олимпийски ден и Деня на българския олимпиец!

Всички ние се гордеем с огромните триумфи, реализирани от нашите спортисти при присъединяване им на летни и зимни олимпийски игри. Нека на този празник още един път си спомним за блестящите победи и върхове на българските състезатели, популяризирали родината ни по света. Благодаря персонално на всички тях, тъй като те са ентусиазъм и образец за подражателство на младите ни очаквания в спорта.

България е спортна нация с богата история и мощно наличие в международното олимпийско придвижване. Горд съм с обстоятелството, че страната ни е една от 14-те страни, взели участие в първата модерна Олимпиада в Атина през 1896 година Решението за нейното осъществяване се взима на 23 юни 1894 година в Париж по концепция на Пиер дьо Кубертен. Тази дата е призната за Международен олимпийски ден и празник на олимпийското придвижване.

Пожелавам на всички наши олимпийци здраве и бъдещи триумфи. Вярвам, че те ще ни зарадват с нови победи още на идващите игри в Токио следващата година. В момента пораства извънредно надарено младо потомство български спортисти и аз съм сигурен, че те ще носят доста наслада и триумфи на България.

Честит празник! ", се споделя в поздравлението на Кралев.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР