Министърът на спорта - Красен Кралев, бе гост в студиото

...
Министърът на спорта - Красен Кралев, бе гост в студиото
Коментари Харесай

Красен Кралев с важна информация за новия национален стадион и Българска армия

Министърът на спорта - Красен Кралев , бе посетител в студиото на предаването " Тази заран " по bTV. Той приказва по настоящи тематики, свързани с футбола. Коментира обстановката и с нов народен стадион, както и с " Българска войска ".

Ето какво сподели Кралев:

" Заявили сме твърдо желание да изградим нов народен стадион. Това не е обвързвано единствено с кандидатурата, която обсъждаме с Гърция, Сърбия и Румъния за европейско или международно състезание. През юни месец трябваше да има среща в Букурещ, само че след европейските избори в две от страните - Гърция и Румъния, има предварителни. Изчакваме те да се проведат и срещата е отсрочена за септември. Възможно е някоя от страните да се отдръпна след изборите. Независимо от това, планираме построяването на нов народен стадион. Има няколко терена, които са препоръчани от Столична община. Всичките са положителни, всичките са отзивчиви. Не мога да разясня къде са. Обсъждаме 3 терена, всеки от тях си има плюсове и минуси, ще ги подложим на обществено разискване. Яснота какъв ще е потенциалът може да получим в края на годината, когато стане ясно дали ще аплайваме за европейско или международно състезание. Не сме водили полемика за ориста на сегашния народен стадион. Съоръжението не е в положително положение, би трябвало да му се вършат настоящи поправки, поддръжката му е скъпа. Ясно е, че подобен огромен стадион в центъра на столицата не може да има.
 Красен Кралев: Ще продължим да оказваме помощ за развиването на детско-юношеския футбол
Красен Кралев: Ще продължим да оказваме помощ за развиването на детско-юношеския футбол

" Идеята е всички тимове да играят при равни условия "

Стадион " Българска войска "... Там има проблем. Архитектите, които са спечелили състезанието, не са обърнали внимание, че има ужасно доста спортна инфраструктура, която е издигната преди 50 години, само че не може цялата да бъде разрушена и преместена на ново място. Най-големият проблем е, че спортните парцели, които са държавна благосъстоятелност, са включени в имоти дружно с други, частни имоти, което ще е проблем за реконструкцията. Имаме съгласие с основния проектант, че това може да се промени. Ще подадем възражения. За да може стадионът на ЦСКА да се употребява като оборудване, би трябвало да бъде главно реновиран. Проектът е да бъде отстранена пистата, което значи повече място, с цел да се разположат трибуните. Капацитетът на новото оборудване няма да е доста по-голям от настоящия, което значи, че ще имаме опция да създадем едно съвременно европейско оборудване, влизайки в границите на чашата. Няма да има строителство отвън рамките на в този момент съществуващото оборудване. Паркингите могат да бъдат подземни или отвън Борисовата градина. Имаме взаимен план с ЦСКА за този стадион и ще си отстояваме концепциите за развиване на спортната инфраструктура до дъно. Мястото на тези уреди си е там. Не може да заложиш цялата инфраструктура.

Относно националния тим по футбол, с цел да не играем добре, всички имаме отговорност, страната в това число. Мога да разясня нашата част от цялото уравнение. Дълги години страната не участваше с финансова поддръжка за футбола. Това нещо се поправя през последните години, тъй като няма по какъв начин да очакваш груповите спортове да са във напредък, в случай, че отношението към тях не е било съответно. Проблемът тук е в клубовете. Бил съм 10 години президент на Черно море, знам по какъв начин се работеше с школите. Имаме недостиг на качествени треньори, които да работят в школите. В последите години място на футболната сцена в България откриха едно доста мощно младо потомство, които чакаме да се развият. Фактът, че нямаме български играчи в огромните шампионати в Европа, демонстрира, че нещо сме сбъркали в подготовката на футболистите. Най-вече тези футболисти се готвят в клубовете. Футболните президенти би трябвало да схванат, че, в случай че желаят футболът да е бизнес, а не безпределно наливане на пари, би трябвало да създават футболисти. От 4 години започнахме да отделяме пари за детско-юношески футбол. Всяка година се вършат лагери на всички младежки гарнитури от топ тимовете. На базата на тези данни, БФС би трябвало да направи дълготрайна тактика за развиване на детско-юношеския футбол. Не мога да разясня работата на президента на БФС в елементи. Факт е, че тези промени, които се направиха в шампионата, дават резултат. Има все по-интересни срещи. Що е касае до националния тим, всички не можем да се оправим ".
 Красен Кралев: Работи се за нов народен стадион, след септември ще имаме повече изясненост
Красен Кралев: Работи се за нов народен стадион, след септември ще имаме повече изясненост

" Имаме избрани няколко терена, избрани от Столична община, от които Правителството би трябвало да дефинира къде ще бъде Националният стадион "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР