Министърът на спорта Димитър Илиев беше на посещение в лекоатлетическия

...
Министърът на спорта Димитър Илиев беше на посещение в лекоатлетическия
Коментари Харесай

Министърът на спорта: СКЛА Локомотив ще има обновена писта, всичко вече е задействано

Министърът на спорта Димитър Илиев беше на посещаване в лекоатлетическия клуб на Локомотив. На събитието участваха и зам.-министърът на спорта Даниела Дашева и директор на отдел " Младежки действия и спорт " Иван Запрянов. 
Прочетете още
Министърът беше посрещнат от президента на клуба Атанас Атанасов, мениджърът Веница Атанасова, треньорите Златозар Атанасов и Ивайло Русенов, най-хубавите състезателки на Локомотив - сребърната медалистка от Екологичен потенциал в зала през 2015-та година и четвърта на СП навън през 2016-та година Габриела Петрова и Пламена Миткова - международна шампионка до 20 години през 2022-ра година.

Повод за срещата беше лекоатлетическата писта, която се нуждае от възобновяване на стойност 200 хиляди лева Припомняме, че Локомотив прави и корпус към залата със съблекални, бани, тоалетни, административни стаи, който е съвсем подготвен и ще бъде отрит скоро. 

В залата пристигнаха и почетният президент на футболния Локомотив Христо Бонев и спортният шеф на клуба Илко Пиргов, които подариха на Илиев продукти на " смърфовете ".

" Пистата е по план на министерството на спорта с 50% финансиране. Проектът е утвърден както от страна на министерството, по този начин и от страна и на Общината и в най-скоро време пистата ще бъде възобновена и ремонтирана. Пловдив е с големи обичаи в леката атлетика и тук са излезли един от най-големите спортисти на България. Има го професионализма, има и гении, а от тук нататък би трябвало да се основат подобаващите условия за подготовка. Надявам се да имам опция да се видя и с кмета на града Костадин Димитров, с цел да можем да обсъдим други спортни планове свързани с Пловдив ", съобщи Димитър Илиев. 

Проектът е за 50% финансиране по програмата, а останалата част за плана следва да бъдат обезпечени като съфинансиране от страна на Общината.

Припомняме, че през 2018 година клубът се похвали с напълно възобновена зала за тренировки. Ремонтът се случваше поетапно. Първият се случи година по-рано, като беше построена нова изолираност и сложена нова дограма, ново осветяване, ремонт на покрива и други. След това СКЛА Локомотив се снабди с чисто нова тартанова писта и ров за хоризонтални скокове стандартизирани по условията на IAAF, което разрешава провеждането на публични надпревари. В завършващият стадий залата се снабди и с отопление, което да разрешава провеждането на естествена подготвителна активност даже и в студените месеци. 

Димитър Илиев ще се срещне и с пловдивския тим по хокей на трева, който приключи на второ място на Спешъл олимпикс през предишното лято в Берлин. 

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР