Министърът на регионалното развитие в оставка Петя Аврамова е оказвала

...
Министърът на регионалното развитие в оставка Петя Аврамова е оказвала
Коментари Харесай

Земеделец пред Комисията по ревизия: Носеха кюлчета злато на премиера

Министърът на районното развиване в оставка Петя Аврамова е оказвала напън върху огромен предприемач, зърнопроизводител, съобщи БНР.

Обвиненията направи самият той пред Временната парламентарна комисия по проверка на работата на държавните управления през последните 10 години. Той изнесе информация за редица случаи на политически рекет от страна на доближени до властта по време ръководството на кабинета в оставка.

Заседанието на Комисията за проверка и инспекция стартира в отсъствието на депутатите от ГЕРБ с чуване на сигнал на огромен земевладелец, зърнопроизводител, останал неизвестен, който разгласи, че министърът на районното развиване в оставка Петя Аврамова е отправяла телефонни закани против него:

„ Това се случи през септември 2020 година, като ми звъни Петя Аврамова: „ Спри, бе! Спри да купуваш земя, бе! Спри или ще те дам на нашите прокурори “.

И още от изказванията на анонимния бизнесмен. Той твърди че разполага с видео - доказателства че, фотосите от спалнята на премиера в оставка Бойко Борисов, на които се виждат златни кюлчета, са същински:

„ Няма такава Мата Хари. Това момиче ни описа. Тя е направила фотосите. На един рожден ден на нашия министър председател, Иван Пилето носи малко кюлче на премиера. После идва един от най-богатите хора в България, занимава се с минно дело, и носи огромно кюлче… “.

Близо час след изказванията на предприемача на съвещанието пристигнаха и депутати от ГЕРБ, които остро възразиха, че комисията не е свикана по надлежния ред и е в нарушаване на парламентарните правила. Според ГЕРБ получателят на сходни изказвания е прокуратурата, а не Народното събрание:

„ За следващ път каните хора, които не сте показали, че каните. Можехте да си извършите труда да ни кажете, че ще организирате комисия. Защо този човек не е пуснал сигналите в Прокуратурата. Вие си вършиме каквото желаете в това Народно заседание “, сподели Маноил Манев от ГРЕБ.

Час и половина след началото на съвещанието министърът в оставка Петя Аврамова се появи, с цел да опровергае обвиняванията против нея, че е оказвала политически напън:

„ Този човек е поканен тук, не знам против какво, да приказва неистини. Не го познавам и в никакъв случай не съм го виждала. Никога не съм разговаряла с него и в никакъв случай не съм му се обаждала по телефона “.

Председателят на комисията Мая Манолова от обединението „ Изправи се! Мутри вън! “ разгласи, че досега постъпилите сигнали за властови злоупотреби са над 75, а работата на комисията продължава в петък с разглеждане на сигнал за подпорната стена на плажа Алепу.

" Каним госпожа Петя Аврамова, която през днешния ден не беше изслушана, по тематиката " Автомагистрали ", " ВиК Холдинг " и " Национална стратегия за саниране " на чуване в петък ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР