Министърът на регионалното развитие в оставка Гроздан Караджов пак иска

...
Министърът на регионалното развитие в оставка Гроздан Караджов пак иска
Коментари Харесай

Гроздан Караджов иска последни 420 млн. лв. от Петков

Министърът на районното развиване в оставка Гроздан Караджов отново желае пари от държавното управление - този път обаче в пъти по-малко от първичните 3,9 милиарда - " единствено " 420 млн. лева

Те ще бъдат отклонени от бюджета на АПИ, който тази година е рекордно висок, и ще отидат за ремонт на общински пътища и ВиК планове.

Именно ремонта на пътища и методът, по който работят главните компании на пазара обаче бяха повода " Продължаваме промяната " да се скарат с " ИТН " и в последна сметка това бе един от мотивите за разпадането на ръководещата коалиция. Според министър председателят в оставка Кирил Петков Караджов желае да отклонява държавни средства към избрани компании, които правят прекалено доста нарушавания.

Караджов пък твърдеше, че министър председателят го е предиздвикал да им заплати. В последна сметка опцията му да прави харчения бе лимитирана и Министерски съвет ще би трябвало да дефинира дали и какъв брой от тези 420 млн. лева да отпусне. По всяка евентуално ще се ревизират и одобрят част, само че не всички от плановете.

Първоначално средствата към програмата на общините бяха за над 3 милиарда лева, при сериозен интерес - над 1400 подадени плана, болшинството от тях за ВиК. Комисията, подбирала плановете, е назначена от Караджов.

В отчетът липсват и имената на определените реализатори.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР