Министърът на регионалното развитие и управление Николай Нанков Николай Нанков

...
Министърът на регионалното развитие и управление Николай Нанков Николай Нанков
Коментари Харесай

Министър Нанков категоричен: Пътищата ни са по-добри от тези в Танзания и Замбия

Министърът на районното развиване и ръководство Николай Нанков Николай Нанков е министър на районното развиване и... към профила разяснява в студиото на утринния блок на Нова телевизия положението на пътищата. Той призна, че е имал случай, до момента в който кара да спука гума.

"Средствата за поддръжка на пътищата са незадоволителни, само че асфалтовите пътища у нас са по-добри от тези в Танзания и Замбия ", сподели Нанков, който по този начин разяснява класацията на Световния стопански конгрес, съгласно която България е в компанията на двете африкански страни по качество на пътната инфраструктура.

Според Нанков за близо 7 години България е построила над 300 километра автомагистрали, което е три пъти повече в сравнение с се строи в Сърбия. "Всички посоки на автомагистралите са значими. Няма да се състезаваме със Сърбия кой първи ще стигне до границата, до там ще вършим скоростен път, не тъкмо автомагистрала ", посочи той.

Относно един от най – рисковите пътни сектори в България Русе – Бяла и автомагистралата Русе – Велико Търново, министърът съобщи, че в случай че до края на тази година имам постановено решение по Оценка на въздействието върху околната среда, при започване на идната година може да стартира търгуването на трите сектора на Автомагистрала „ Русе – Велико Търново” – предпочитано обхода на Бяла и сектора Русе – Бяла. По думите му тази автомагистрала ще е с габарити – 27 метра – с две ленти в посока и спешна лента.

За пътя „ София – Калотина”, Нанков уточни, че за този план е било обезпечено отчасти финансиране през инструмента за съгласуваност на Европа, а останалата част ще е от държавния бюджет. В частта тежкия сектор от Калотина до Драгоман, габаритът на пътят ще е две ленти в посока, плюс спешна лента. От Драгоман до Сливница габаритът на пътя ще е 27 метра – ще бъде увеличено с още две ленти съществуващото трасе. По този метод секторът ще е във тип на автомагистрала, изясни министърът. По думите му оптималната скорост по този път ще е 120 км/ч.

Министър Нанков даде обещание още да се строи и автомагистрала "Хемус ", само че отхвърли реализацията на първите нови сектори за след 2020 година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР