Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков направи преглед

...
Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков направи преглед
Коментари Харесай

Министър Нанков обяви има ли затворени пътища заради снега

Министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков направи обзор на пътната конюнктура във връзка със снеговалежите в някои региони на България. " Всички пътища в страната са отворени за придвижване на леки коли, а краткотрайно ограничаване има единствено за тежкотоварните камиони над 12 тона на прохода Троян-Кърнаре и пътя Рибарица-Шипково ", уточни той. Има ограничаване за товарните коли с ремаркета и полуремаркета на прохода Предела. В следобедните часове най-силен беше снеговалежът в Софийска област, а сняг стартира да вали и в областите Плевен и Ловеч, както и в Родопите и Стара планина. Министър Нанков изясни, че довечера се чака засилен трафик от зимните курорти към София и прикани да се кара деликатно.

Над 500 машини обработват пътните настилки в регионите, където вали сняг. Няма затворени за леки коли пътища, а без ограничаване е придвижването през проходите Айтоски, Котленски, Обзорски, Печинско, Превала, Прохода на Републиката, Ришки и Рожен.

Ограничено е придвижването на товарни коли над 10 тона през проходите Вратник и Твърдишки, а неразрешено за камиони над 3.5 тона е прекосяването през проходите Дюлински и Пампорово.

Най-обилният сняг е паднал в Софийска област и на автомагистрала „ Люлин “. Няма съществени произшествия в страната, изясни министър Нанков.

„ Няколко случая има с леки и тежкотоварни коли в границите на денонощието. Един малко по-тежък, който е лимитирал придвижването на 347-и км на „ Хемус “ към Шумен. Там има краткотрайна организация на придвижването. Друга тежка злополука с леки коли няма. Имахме единствено една лека на сектора сред Кресна-Симитли, само че всичко е наред “, изясни Нанков.

От Столичната община оповестиха, че в София е направена обработка на пътищата със смеси против замръзване, както и снегопочистване в по-високите планински региони. Общо 158 снегопочистващи машини са в подготвеност за работа, а екипите на компаниите, ангажирани с почистването на града, са обработвали рискови и стръмни сектори, общински пътища и отчасти улици и булеварди, по които се движи публичния превоз в регионите Витоша, Панчарево, „ Овча купел “, Банкя, „ Красно село “, „ Красна поляна “, „ Люлин “.

Направена е обработка и на Южната дъга против замръзване.

На Витоша е възобновено придвижването по пътищата Драгалевци-Алеко и Бояна-Златни мостове.

тагове николай нанков министър път сняг
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР