Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков и председателят

...
Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков и председателят
Коментари Харесай

Асфалтът на участък от „Тракия“ ще издържа температура до 50 градуса

Министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков и ръководителят на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура “ инж. Дончо Атанасов инспектираха ремонта на сектора от автомагистрала „ Тракия “ сред Пловдив и Стара Загора, оповестиха от Министерство на регионалното развитие.

Рехабилитацията на 22-километровата права, която не е обновявана от въвеждането ѝ в употреба през 1995 година, стартира през предходната седмица. За първи път за ремонт е затворена права с сходна дължина. В момента се работи в платното за Бургас. След като приключи обновяването му, ще стартират и строителните работи в платното за София. Целта е ремонтът в сектора сред 134-ти и 156-ти километър в двете направления да приключи до края на юни, преди началото на дейния туристически сезон.

Средно на денонощие в сектора сред Пловдив и Стара Загора минават по 23 952 моторни транспортни средства. От тях 18 370 са леките коли, 5 209 са товарните камиони, а 210 са рейсовете.

Строителните работи в сектора от Автомагистрала „ Тракия “ сред Пловдив и Стара Загора плануват ремонт на настилката, отводнителни действия, нова хоризонтална маркировка, възобновяване на пътни знаци и ограничаващи системи и други За възстановяване структурата в сектора, който в този момент се ремонтира, са положени към 7 800 кв. м ПВЦ мрежа, а настрана ще се сложи и близо 6 800 кв. м стоманена мрежа. 8 см биндер ще бъде положен в дейната лента. Ремонтираният сектор ще бъде асфалтиран и с полимермодифициран битум, резистентен на температура до 50 градуса.

В момента придвижването на леките коли в ремонтирания сектор е трансферирано в двете посоки в платното за София, а тежкотоварните транспортни средства минават по обходен маршрут: от пътен възел „ Пловдив Изток “ при 133-ти км на Автомагистрала „ Тракия “ по път I-8 и II-66 до пътен възел „ Плодовитово “ при 165-ти км и назад.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР