Министърът на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков ще инспектира

...
Министърът на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков ще инспектира
Коментари Харесай

Регионалният министър ще инспектира строежа на газовата връзка с Гърция

Министърът на районното развиване и благоустройството Иван Шишков ще инспектира градежа на газовия интерконектор с Гърция.

На връзката се разчита за диверсификация на газовите доставки към България, главно посредством увеличение на получаваните количества от Азербайджан, както напомни през вчерашния ден и служебният министър председател Гълъб Донев:

" Интерконекторът, когато влезе в употреба, ние ще имаме опция за още един източник за доставка на газ, т.е. ще диверсифицираме потоците и, несъмнено, ще имаме малко по-добра цена от настоящия ".

В телевизионно изявление, в което добави, че България не получава отговор от съветската компания " Газпром " на поръчките за договаряния и вероятно възобновяване на доставките.

На днешната ревизия на връзката с Гърция са поканени и всички строители на обекта, откакто строителният министър не остана удовлетворен от периодите на осъществяване.

До през вчерашния ден Иван Шишков очакваше да бъдат отстранени всички пропуски, което ще бъде тествано през днешния ден, а до края на седмицата да бъде публикуван и акт 15 на градежа.

Проверката ще стартира от газоизмервателна станция Стара Загора.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР