Министърът на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков обяви, че

...
Министърът на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков обяви, че
Коментари Харесай

Министър Шишков: Ако искаме АМ „Хемус“да продължи, трябва да преглътнем незаконното строителство

Министърът на районното развиване и благоустройството Иван Шишков разгласи, че в петък в Народното събрание е импортиран текст за изменение на Закона да устройство на територията. Той добави, че в него са предложили вид, в който да бъде оповестено за търпимо, осъществено нелегално строителство , в това число и строителството на лотове четири и пет на автомагистрала (АМ) „ Хемус “, с цел да може построяването ѝ да продължи .

По време на парламентарния надзор министърът отговори на въпрос на депутата Настимир Ананиев от „ Продължаваме промяната “. 

Министър Иван Шишков сподели, че смяната в закона се постанова, тъй като е установен противозаконен градеж в тези лотове , а продължаването на строителството следва да се случи по законов ред.

„ Това, което сме предложили, не касае единствено четвърти и пети лот на автомагистрала „ Хемус “, без значение, че те са най-емблематичн и. Предложили сме и опция за гаранции за това строителство, което ще бъде обследвано и ще бъде установено, че дава отговор на нормите и може да бъде оповестено за търпимо “, разгласи Иван Шишков. Според него по този начин страната ще може да има гаранции, а гаранциите са извънредно значимо нещо, когато има строителство.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР