Министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Виолета Комитова се

...
Министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Виолета Комитова се
Коментари Харесай

За строеж на детската болница трябва да се промени ПУП

Министърът на районното развиване и благоустройството арх. Виолета Комитова се срещна с представители на страните, участващи в осъществяването на плана за създаване на Национална детска болница .

От направения разбор на съответните капиталови планове се одобри вложителят - Министерство на здравеопазването да внесе ново стимулирано предложение за изменение на подробния организационен проект , което да подхожда както на съответните капиталови планове, по този начин и на параметрите на застрояване, планувани в Закона за устройство и застрояване на Столична община.

В срещата участваха и заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Захари Христов, съветниците на министъра арх. Иван Шишков, Ангел Ангелов, Цветана Герджикова, както и Иван Димитров - ръководител на Федерация " Български пациентски конгрес ", ръководителят и зам.-председателят на Народно събрание на " Главболгарстрой " Камен Пешов и Калин Пешов, Николай Дончев - представляващ ДЗЗД " Детско здраве ", Иван Алексиев - изпълнителен шеф на " Здравна капиталова компания за детска болница " ЕАД, госпожа Цветкова - представител на " Здравна капиталова компания за детска болница " ЕАД.
 Петиция за нова процедура за Национална детска болница, за година - не е свършено нищо
Петиция за нова процедура за Национална детска болница, за година - не е свършено нищо

Петицията ще бъде импортирана и в Министерски съвет, и в Министерство на здравеопазването

Припомняме, концепцията за градеж на Национална детска болница е най-малко от 30 години, само че до в този момент не е осъществена. Първоначално желание да се помести детската болница беше за постройката на болница " Лозенец " (т.нар. държавна болница), само че по-късно тя беше дадена и за подкрепяне на.

Така държавното управление и Министерство на здравеопазването минаха към вид градеж в комплекса на Александровска болница, като публичната поръчка за него започва предходната година, а на ДЗЗД " ДЕТСКО ЗДРАВЕ " за осъществяване на инженеринг (проектиране, строителство и авторски надзор), е 77 839 442.89 лв. без Данък добавена стойност или 93 407 331.47 лв. с включен Данък добавена стойност.

Още през август 2019 година в поръчката за детската болница и я апелираха. Преди две седмици градежът на детска болница получи.

На 18 октомври 2019 година от Камарата на архитектите настояха публичната поръчка за новата педиатрична болница да бъде спряна. Те оповестиха, че, за което пък Камарата на строителите у нас.

След това с претекст, че тази постройка е рискова, остаряла и не покрива потребностите на лечебно заведение за децата. Те се проведоха и в самодейност с подписи за смяна напълно на плана.

На 27 май 2020 година министър председателят Бойко

На 10 юни 2021 година представители на идея " За Доброто ", майки, архитекти и инженери внесоха в Президентството петиция за прекъсване на контракта за градеж на Национална детска болница, подписан преди година от държавното управление на премиера Бойко Борисов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР