Министърът на регионалното развитие и благоустройство Петя Аврамова съобщи по

...
Министърът на регионалното развитие и благоустройство Петя Аврамова съобщи по
Коментари Харесай

Ограничението на скоростта по Тракия между Чирпан и Стара Загора остава до 30 март

Министърът на районното развиване и благоустройство Петя Аврамова заяви по време на парламентарния надзор през днешния ден, че по експертно мнение ще се наложи удължение от 20 декември тази година до 30 март следващата година ограничаването на скоростта до 90 километра в час в сектора на автомагистрала " Тракия " сред Чирпан и Стара Загора, съобщи Българска телеграфна агенция.

Ограничението е въведено от септември тази година заради неравности и коловози по настилката на този сектор. Министър Аврамова посочи, че за този интервал краткотрайна организация е съдействала за понижаване на злополуките и поради зимния сезон е по-добре тя да остане.

Тя подсети още, че обектът е въведен в употреба през 2011 година и е с изминал гаранционен период, в който изпълнителят е отстранявал за своя сметка дефектите. Сега за сектора се грижи Агенция " Пътна инфраструктура ". Министърът осведоми, че през ноември са правени местни поправки на обща стойност 682 800 лв. и осведоми, че пътната организация има подготвеност да стартира предпазен ремонт на сектора, само че акцентира, че за това са нужни сериозен финансов запас, с които все още АПИ не разполага. Имаме подготвеност неотложно да почнем строителните действия при обезпечаване на към 60 млн. лв., колкото е индикативната стойност за ремонта на пътя. През 2019 година при плана на средствата, с които АПИ ще разполага в бюджета си, ще бъде изработен план, който да разреши да бъде изработен ремонт на този сектор, съобщи министър Аврамова.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР