Министърът на правосъдието в служебния кабинет Крум ЗарковКрум Зарков е

...
Министърът на правосъдието в служебния кабинет Крум ЗарковКрум Зарков е
Коментари Харесай

МП: Затворниците в София са 1004

Министърът на правораздаването в служебния кабинет Крум Зарков  Крум Зарков Крум Зарков е роден на 21 ноември 1982 г.   Завършва 9-а Френска езикова гимназия „ Алфонс дьо инспектира през днешния ден пандиза в София, който е най-старият и огромен затвор в страната, оповестиха от правосъдното ведомство. В обиколката на корпуса взе участие и основният шеф на Главна дирекция „ Изпълнение на наказванията “ гл. комисар Ивайло Йорданов. Двамата разговаряха със пандизчии.

В момента в корпуса на пандиза са настанени 495 лишени от независимост, при потенциал 679. Общо пандизчиите в София, в това число тези в общежитията „ Кремиковци “ и „ Казичене “, са 1004, показват от Министерство на правораздаването. 

В предходния си мандат като длъжностен министър Зарков реализира редица обиколки на затвори и затворнически общежития в страната. Също по този начин той направи първа копка, с която стартира построяването на нов затвор, обвързван с образователен център, в региона на настоящето затворническо общежитие в с. Самораново, община Дупница.

Финансирането на новия затворнически комплекс е по Програма „ Правосъдие “ на Норвежкия финансов механизъм 2014-2021 година, план „ Повишаване на потенциала на личния състав, създаване на пилотен затвор, обвързван с образователен център и възстановяване на рехабилитацията на лишените от независимост “.

Новият затвор, който ще дава отговор на всички европейски стандарти, ще бъде първият издигнат от над 60 години насам. Неговият потенциал е за 400 души, лишени от независимост.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР