Министърът на правосъдието Цецка Цачева проведе среща с колегата си

...
Министърът на правосъдието Цецка Цачева проведе среща с колегата си
Коментари Харесай

Министърът Цачева се срещна с австрийския си колегата Волфранг Брандщетер

Министърът на правораздаването Цецка Цачева организира среща с сътрудника си от Република Австрия Волфранг Брандщетер.

" Нашите връзки са обичайно положителни. Трябва обаче да работим дружно всички в границите на Европейски Съюз за възстановяване на изискванията в местата за отнемане от независимост. Това е общ проблем ", съобщи господин Брандщетер.

Сред разискваните тематики бяха главните акценти по време на Председателството на Тройката. Република Австрия поема ротационно след България Председателството на Европейски Съюз.

" Бих желала да изразя своето удовлетворение от експертното съдействие и обмяната на опит при подготовката на Програмата в границите на извършените срещи сред нашите специалисти в Талин и София. През средата на м.юли беше признат и план на Програма на Българско председателство за целите в другите области, като окончателният й вид ще е подготвен в края на годината. Радвам се за опцията да обсъдим настоящите тематики в област „ Правосъдие " и целите на Министерството на правораздаването по време на идното Българско председателство на Съвета на Европейския съюз, съобщи министър Цачева. Тя срещна сътрудника си с трите съществени целта по време на Българското Председателство.

" Ще се стремим по време на Българското председателство да получим поддръжката на допустимо по-широк кръг страни членки, като ще търсим най-хубавия баланс сред целите на нашето председателство и общия интерес на Съюза ", изясни още министър Цачева.

Министър Цачева срещна сътрудника с един от целите в управническата стратегия на държавното управление - антикорупционния закон.

" Знам какво реализира България в последните години и считам, че страната ви би трябвало да бъде подкрепяна. Виждам по какъв начин работите и знам, че напъните ще бъдат възнаградени. Ще продължим да поддържаме напъните на България във всички сфери ", безапелационен беше министър Брандщетер. Акцент в диалога сред двамата министри беше и изискванията в местата за отнемане от независимост, както и прехвърлянето на наказани лица.

Министър Цачева срещна сътрудника си господин Брандщетер с плана за нов затвор край София, както и с нововъведенията в останалите места за отнемане от независимост в нашата страна.

По-късно Министър Цачева и австрийския й сътрудник посетиха пандиза Корнеубург, който е един от общо петнадесетте пандиза в страната. В него са настанени 266 пандизчии, като има останали единствено три свободни места. Охраняват 83-ма надзиратели. На 21 от лишените от независимост са сложени електронни гривни, като общия брой на пандизчиите с такива устройства в страната е 600.

71 % от жителите на Корнеубург са чужденци, като измежду тях едвам трима българи, 47 са словаци, 21 са сърби, а 30 - румънци. Общо две трети от тях работят като приходите от активността им са 400 000 евро годишно при обща прехрана на пандиза за същия интервал от 4 млн. евро. Министър Брандщетер при поканата на министър Цачева да вземе присъединяване в двете конференции, планувани по време на Българското председателство, проведени от Министерство на правораздаването.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР