Министърът на правосъдието Цецка Цачева отхвърли твърденията на Корнелия Нинова

...
Министърът на правосъдието Цецка Цачева отхвърли твърденията на Корнелия Нинова
Коментари Харесай

Цачева отрече да е имало бойкот на консултативния съвет

Министърът на правораздаването Цецка Цачева отхвърли изказванията на Корнелия Нинова за протест на съвещанието на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС), чието съвещание беше необуздано от президента Румен Радев заради липса на кворум. " Категорично оборвам появилите се в тази посока изявления, сюрпризирана съм, че сходни не бяха направени в залата, където се организира съвещанието ", сподели Цачева след съвещанието и добави, че всички, които са имали отношение, са изложили своите отчети. Дебатът е почнал, след което се е оказало, че от членовете на КСНС има такива, които са в служебни командировки зад граница.

От съвещанието по-рано си потеглиха Цветан Цветанов и Мустафа Карадайъ, които е трябвало да пътуват за съвещание в Брюксел. Предварително е било ясно, че вицепремиерът Екатерина Захариева взе участие в интернационален конгрес във Варшава, а Красимир Каракачанов като вицепремиер и министър на защитата е във Франция.

Държавният глава Румен Радев предложил съвещанието да продължи идващия вторник от 13 часа. Според Цачева министър председателят Бойко Борисов е декларирал, че тогава министрите, които са по право членове на КСНС, ще участват.

Цачева напомни още, че в програмата за ръководство е записано в кратковременен проект изработването на антикорупционен закон и приемането му до края на 2017 година, което доказвало волята на държавното управление за справяне с феномени, неприемливи за обществото.

След съвещанието президентът Румен Радев съобщи, че антикорупцията не е приоритет за политиците.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР