Министърът на правосъдието на Япония подаде оставка заради неуместен коментар

...
Министърът на правосъдието на Япония подаде оставка заради неуместен коментар
Коментари Харесай

Японският правосъден министър подаде оставка заради шега за екзекуциите

Министърът на правораздаването на Япония подаде оставка поради неудобен коментар за смъртното наказване , оповестява " Ройтерс ".

Ясухиро Ханаши става вторият министър, напуснал кабинета на Фумио Кишида поради скандал за по-малко от месец, до момента в който японският министър председател се пробва да спре падащия си рейтинг на утвърждение.

Според скорошни социологически изследвания  до рисковите едвам 30% , което може да му сътвори компликации при прокарването на дневния ред.

Министърът на правораздаването беше остро подложен на критика поради мнения, оповестени в медиите, в които той омаловажава отговорностите си, по-специално подписването на изтезанията, които той дефинира като " досадно ".

Подадох оставката си на министър-председателя, разгласи Ханаши пред кореспонденти във връзка изявлението си за смъртното наказване.
 Японски министър подаде оставка поради връзки с църквата на Муун
Японски министър подаде оставка поради връзки с църквата на Муун

Скандалът се разраства след убийството на Шиндзо Абе

По-рано беше обявено, че Ханаши, член на фракцията на Кишида от ръководещата Либералнодемократическа партия, е отбелязал, че неговата служба в държавното управление е с малко политическо преимущество, защото той е попаднал в новините единствено за това, че е " одобрил екзекуция сутринта ".

Япония извършва смъртно наказване посредством обесване и не осведоми пандизчиите до сутринта в деня на изтезанието им - политика, която правозащитни групи подлагат на критика от десетилетия.

Вчера Ханаши се извини за коментара си в Народното събрание и съобщи, че връща думите си обратно.

Той евентуално ще бъде сменен на поста от Кен Сайто, някогашен министър на земеделието.

В края на октомври  също се отдръпна от поста след възходящи рецензии за неспособността му да изясни изцяло връзките си с Църквата на обединяването, известна повече като църквата на Муун, която съгласно критиците е сходна на фетиш. Този ход също беше сериозен удар за премиера Фумио Кишида.
 Рейтингът на японския министър председател с рекорден срив
Рейтингът на японския министър председател с рекорден срив

Заради връзките със фракция и държавното заравяне за експремиера
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР