Министърът на правосъдието Мария Павлова участва в първото за унгарското

...
Министърът на правосъдието Мария Павлова участва в първото за унгарското
Коментари Харесай

Дигитализацията и изкуственият интелект могат да подобрят достъпа до правосъдие и да направят борбата с организираната престъпност по-ефективна

Министърът на правораздаването Мария Павлова взе участие в първото за унгарското председателство неофициално съвещание на Съвет „ Правосъдие и вътрешни работи " в Будапеща.

В дневния ред на съвещанието през днешния ден бе включена тематиката по отношение на повишението на конкурентоспособността на Европейския съюз. В позицията, изразена от министър Павлова, се предлага България да поддържа общия европейски метод за създаване на устойчива и конкурентоспособна стопанска система в границите на Европейски Съюз. Тя акцентира, че основаването на предвидима, ясна и елементарно използвана европейска правна рамка ще насърчи по-доброто действие на дребните и междинни предприятия, а актовете в региона на правораздаването могат да допринесат доста за намаляването на ненужната административна тежест за предприятията.

Ролята на изкуствения разсъдък в региона на правораздаването също е във фокуса на вниманието на европейските министри, участващи във форума. Споделяме визията, че дигитализацията и потреблението на изкуствен интелект могат да подобрят доста достъпа до правораздаване, да създадат битката с проведената престъпност по-ефективна и да облекчат работата на правоприлагащите органи, показа министър Павлова в изявлението пред европейските си сътрудници. Но в същото време би трябвало да се обезпечи цялостно съблюдаване на правилата на пропорционалност, персонална цялост и отбрана на данните, добави тя.

Друга тематика в дневния ред е бъдещето на правосъдното съдействие в региона на свободата, сигурността и правораздаването, както и дигитализацията на правораздаването като фактор за доста възстановяване достъпа до него и за подкрепяне битката с проведената престъпност.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР