Министърът на правосъдието Атанас Славов проведе срещи в САЩ със

...
Министърът на правосъдието Атанас Славов проведе срещи в САЩ със
Коментари Харесай

Славов в САЩ: Присъединяването към Шенген и еврозоната са основни приоритет на правителството

Министърът на правораздаването Атанас Славов организира срещи в Съединени американски щати със зам.-помощник секретаря по правораздаване и със старши шеф за народна власт и права на индивида в Съвета за национална сигурност на Белия дом, оповестиха от пресцентъра на Министерството на правораздаването. 

Във фокуса на диалозите с Кели Разук, старши шеф за народна власт и права на индивида в Съвета за национална сигурност на Белия дом, бяха конституционните промени и тяхното значение за нашата правната система. Обсъдени са и неотдавна гласуваният от Народното събрание антикорупционен закон и по какъв начин новата рамка да бъде приложена оптимално дейно. Антидемократичните придвижвания и опциите за тяхното противопоставяне също са били тематика в полемиките.

По време на диалога със заместник-помощник секретаря по правораздаване Брус Шоурц министър Атанас Славов е показал, че присъединението към Шенген и еврозоната продължава да бъде главен приоритет на държавното управление. Силно усещане са създали и почналите промени - конституционни и законодателни. 

Новият антикорупционен закон слага опция за обмяна на опит сред двете страни. Изграждането на експертен потенциал на новата комисия за битка с корупцията са идващите доста значими стъпки, които би трябвало да създадем, показват от Министерството на правораздаването. 

На срещата участва и началникът на кабинета на министър Славов Борислав Ганчев.

На 25 септември т.г. във Вашингтон бе извършен Стратегически разговор на високо ниво сред България и Съединени американски щати. Тогава бяха разисквани двустранни, районни и световни въпроси от предпочитано значение за двете страни.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР