Министърът на правосъдието Атанас Славов обсъди с представители на еврейската

...
Министърът на правосъдието Атанас Славов обсъди с представители на еврейската
Коментари Харесай

Министър Славов се ангажира с мерки против антисемитизма и езика на омразата

Министърът на правораздаването Атанас Славов разиска с представители на еврейската общественост в България ограничения срещу антисемитизма и езика на омразата. В срещата участваха представители на Организацията на евреите в България " Шалом ", Федерация на ционистите в България, Централния израилтянски нравствен съвет и организация " Приятели на Израел в България - Негев ".

Председателят на " Шалом " проф. Александър Оскар изрази терзания от възходящите прояви на антисемитизъм и език на омразата, които са отразени и в годишния мониторингов отчет на организацията. " За страдание зачестиха офанзивите против видни представители на еврейската общественост не в качеството им на политици, а на евреи. Това, което се случва в последната година, буди съществено терзание и паника ", сподели той.

Министърът на правораздаването и представителите на организациите показаха терзания, че езикът на омразата към този момент е съвсем ежедневна процедура в политическия и даже парламентарния живот. Министър Славов посочи ролята на институционалната реакция против деянията на назадничавост и ненавист от представители на " Възраждане ", която зае държавното управление неотдавна.

" Изключително значимо е да се даде на обществото институционален сигнал, че такива прояви не могат да бъдат толерирани. За Министерството на правораздаването е приоритет да пази правата на личността, включващо и противопоставяния на деянията на антисемитизъм и отказване на Холокоста. Нашата мощ е в законодателната самодейност ", показа министър Славов, като посочи и последните промени в Наказателния кодекс, признати от Народното събрание.

Двете страни се съгласиха, че законовите разпореждания би трябвало да намерят своята реализация в практиката. Една от вероятните ограничения е провеждането на в допълнение образование на магистрати, тъй че правоприлагащите органи да разпознават езика на омразата, да не остават безразлични при потреблението му и да не позволяват неналичието на гонене на сходни прояви.

" Трябва да променим настройката в обществото, че полицията и другите органи пазят нарушителите. Заплахите за демокрацията би трябвало да бъдат разпознавани, изолирани и лекувани. Аз мога да поема институционален ангажимент за непоносимост към античовешките прояви и деянията на език на омразата във всичките му форми ", сподели министър Славов.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР