Министърът на отбраната Йоав Галант заяви, че Израел и Съединените

...
Министърът на отбраната Йоав Галант заяви, че Израел и Съединените
Коментари Харесай

Израел е рамо до рамо със САЩ по отношение на Иран

Министърът на защитата Йоав Галант съобщи, че Израел и Съединените щати са " един до друг " в битката против опасността от Иран, откакто беседва с ръководителя на Централното командване на Съединени американски щати Майкъл Курила.


" Враговете ни считат, че могат да разделят Израел и Съединените щати, само че противоположното е правилно - те ни сближават и укрепват връзките ни ", сподели Галант, откакто двамата разискаха заканите на Иран за ответни ограничения за смъртоносния въздушен удар по консулството му в Сирия.

" Ние стоим един до друг ", сподели Галант и добави: " Готови сме да се пазиме на земята и във въздуха, в тясно съдействие с нашите сътрудници, и ще знаем по какъв начин да реагираме. "

Опасенията, че Иран скоро може да предприеме ответна офанзива, накараха Франция да предложи на своите жители да заобикалят пътувания в района.

Израел съобщи, че укрепва противовъздушната си защита и стопира отпуските на бойните елементи след въздушния удар от 1 април, при който бяха убити седем ирански гвардейци на ислямската гражданска война, двама от които генерали.

Министърът на външните работи Хосейн Амир-Абдолахиан съобщи в четвъртък, че Иран не е имал различен избор, с изключение на да отговори на смъртоносната офанзива против дипломатическата си задача, откакто Съветът за сигурност на Организация на обединените нации не е подхванал дейности.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи в сряда, че Иран " заплашва да извърши забележителна офанзива против Израел ", и даде обещание " желязна " поддръжка за своя основен районен съдружник макар дипломатическото напрежение по отношение на воденето на войната в Газа от страна на Израел. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР