Министърът на отбраната Тодор Тагарев заяви, че няма да подаде

...
Министърът на отбраната Тодор Тагарев заяви, че няма да подаде
Коментари Харесай

Тагарев: Няма да подам оставка - не виждам защо да бързам с два дни

Министърът на защитата Тодор Тагарев съобщи, че няма да подаде оставка преди 6 март. Коментарът му пристигна в отговор на днешните рецензии от ГЕРБ и Движение за права и свободи.

" Няма да си подам оставката. На 6 март акад. Николай Денков ще подаде оставката на целия кабинет. Не виждам за какво да бързам с два дни - няма смисъл.

Има две политически сили, които са в основата на този кабинет. Всеки един министър би трябвало да има доверието на тези политически сили. Аз съм уведомил и двете, че имам подготвеност да приказвам в какъвто и да е формат.

Снощи по покана на водачите на ПП-ДБ бях на тяхното събиране, изясних им всички въпроси, които ги интересуваха, доколкото може да се споделя информация по този въпрос, тъй като тук приказваме за война ", съобщи Тагарев.

Министърът на защитата е на чуване в отрасловата комисия в Народното събрание. Той отговори на рецензиите, че като министър не е приключил нищо в поддръжка на Украйна по този начин:

" В евроатлантическата общественост е влиятелно да се оказва помощ на Украйна. Тук може би има някаква битка кой има принос за този авторитет. Аз бих споделил, че принос има кабинетът. Ние работим с цялостно схващане, че би трябвало да оказваме помощ на Украйна и разчитаме и на поддръжка в Народното събрание, тъй че всички страни са значими и няма потребност да се борим кой повече оказва помощ.

Доволен съм, че комисията по защита реши да прегледа въпроса с това каква помощ предоставяме на Украйна. Помагайки ѝ, ние оказваме помощ на себе си. Ако Украйна се отбрани, ще имаме една по-добра сигурност в Европа. България е една от страните, които ѝ доставят съразмерно най-вече помощ. Предоставили сме обилни размери - над 7 хиляди тона материални средства, главно муниции. Ако ги считаме във вагони - това са някъде 140-150 вагона. Предоставили сме десетки хиляди едрокалибрени муниции, милиони патрони и други Ще продължим да вършим това съгласно нашите благоприятни условия ", съобщи той.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР