Министърът на отбраната Тодор Тагарев заминава на посещение в Брюксел,

...
Министърът на отбраната Тодор Тагарев заминава на посещение в Брюксел,
Коментари Харесай

Тагарев отива в Брюксел за форуми на НАТО и ЕС

Министърът на защитата Тодор Тагарев отпътува на посещаване в Брюксел, с цел да вземе присъединяване в поредност от конгреси на Европейски Съюз и НАТО, свързани с възстановяване на  способностите за защита, оповестиха от Министерството на защитата. 

На 10 октомври министър Тагарев ще взе участие в Третата европейска конференция за защита и сигурност. Той ще показа националния ни опит по тематиката „ Увеличаване на боеприпасите и взаимното придобиване: положителни практики и провокации на национално и европейско равнище “. 

Този цикъл от годишни конференции бе стартиран за поощряване на европейското съдействие в региона на сигурността и служи като платформа за задълбочени полемики сред заинтригувани страни на високо ниво, в това число високопоставени политици от Европейски Съюз и от държавите-членки, гражданско общество и водачи на европейски отбранителни компании.

Участниците ще имат опция да обсъдят настоящите и бъдещите европейски отбранителни стратегии и съответните начинания, създадени след началото на войната в Украйна.

В интервала 11-12 октомври 2023 година министър Тодор Тагарев ще вземе присъединяване в постоянната среща на министрите на защитата на страните-членки на НАТО.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР