Министърът на отбраната Тодор Тагарев все още не е освободил

...
Министърът на отбраната Тодор Тагарев все още не е освободил
Коментари Харесай

Тагарев говорил с Пеевски след гафа с поканите, експертът в оставка още не е освободен

Министърът на защитата Тодор Тагарев към момента не е освободил специалиста Кристел Чимширова, която подаде оставка поради гафа с непоканените за Богоявленския водосвет ръководители на парламентарни групи. Това разгласи самият той в  " Тази заран " по bTV. С ръководителя на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски, който го прикани " да бъде мъж и да поеме отговорност ", към този момент били говорили и " се разбрали ".

Тагарев към момента не е разписал оставката на специалиста, защото по думите на министъра редът е друг и първо желал да прегледа предходните протоколи и да се увери, че пропускът е на съответния специалист. По думите му " в никакъв случай цялото Народно заседание не е било канено на сходни церемонии ", само че още веднъж акцентира, че пропускът се дължи на техническа неточност и че няма политически претекстове. 

" Имаме пропуск. Имало е случаи, в които ръководителите на политически партии са канени, само че в този момент наподобява сътрудниците са създали пропуски. Знаят ми телефона и постоянно всеки може да ми се обади за покана ", обясни Тагарев, като уточни, че се събрали доста близки събития, за които са пращани редица предложения - като 20 година от Кербала, 80 година от подвига на капитан Димитър Списаревски, Коледните празници и други

" Капацитетът на сътрудниците се е оказал непълен. Моята неточност е, че не съм обезпечил задоволителен потенциал. Не съм разписал заявката за напускането, желая първо да сравня описите и от предходни години, с цел да видя дали е неин пропуск ". 

След гафа с поканите е приказвал с Делян Пеевски. По думите му преди да замине за Съединени американски щати получил писмо от ръководителя на Народно събрание, на което дал отговор документално. Попитан дали се е извинил на Пеевски за това, че не е бил поканен на Богоявленския водосвет, военният министър не отговори съответно: 

" Не знам какво да ви кажа. Ако има за нещо да се оправдавам, това е механически пропуск от чиновници на министерство на защитата. Не е политика, ориентирана към някого ".

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР