Министърът на отбраната Тодор Тагарев участва в заседанията на държавните

...
Министърът на отбраната Тодор Тагарев участва в заседанията на държавните
Коментари Харесай

Тагарев пред НАТО: България е предприела мерки, за да подкрепи Украйна да надделее във войната

Министърът на защитата Тодор Тагарев взе участие в съвещанията на държавните и държавните ръководители, извършени в границите на Срещата на върха на НАТО във Вилнюс, както и в работно съвещание на равнище министри на защитата, отдадено на основни аспекти от дневния ред на Алианса в региона на възпирането и защитата, предава Bulgaria On Air.
Министрите на защитата разгледаха новите районни проекти, адаптирането на командната конструкция, развиването на отбранителни качества и увеличението на производството в отбранителната промишленост.
В изявлението си министър Тагарев акцентира постигнатия прогрес в използването на решенията от Срещата на върха в Мадрид за усилване на възпиращия и защитителен капацитет във всички оперативни домейни и против цялостния набор от закани и провокации, оповестяват от Министерството на защитата.
Той е изтъкнал смисъла на новите проекти като съществена движеща мощ за по-нататъшното развиване и възстановяване на готовността на Алианса за въздържане и защита, когато е належащо. Министър Тагарев е удостоверил ангажираността на България да обезпечи своя принос със сили и качества за осъществяването им. Той е показал нуждата от продължение на вложенията в новаторски решения за обезпечаване на сериозните военни качества, които да отразяват 360-градусовия метод във връзка с заканите и провокациите и да разрешат оправянето с тях във всички оперативни домейни.
Министър Тагарев е отбелязал още нуждата от повече вложения в отбранителната и софтуерна индустриална база и значимостта на даването на дълготраен сигнал към отбранителната промишленост за повишение на производството.
„ България е подхванала ограничения за адаптиране на отбранителната индустриална база, с цел да отговори на новите условия и с цел да поддържа напъните на Украйна да надделее във войната “, е декларирал българският министър на защитата.
По време на Срещата на върха съдружниците организираха полемика и реализираха единодушие по новите районни проекти за отбрана на територията на НАТО с избрани сили с висока степен на подготвеност. Бяха взети решения за акомодация и усилване на качествата за командване и ръководство, които да подсигуряват осъществяването на новите районни проекти и използването им на процедура, където и когато е належащо. Беше признат План за деяние в отбранителното произвеждане, чиято цел е възстановяване на оперативната съгласуемост на боеприпасите и оборудването и поддръжка и развие на трансатлантическата отбранителна и индустриална база.
Предвид процесите на адаптиране към изменящата се среда на сигурност в Черноморския район и споделеното общо схващане за нуждата от засилено съдействие, за повишение на отбранителния и възпиращ капацитет на Алианса, министрите на защитата на България и Румъния подписаха Писмо за желание за основаване на Регионално компонентно командване на Специалните сили.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР